U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Taal in Blokjes 

Taal in blokjes is een methode die zeer geschikt is voor het gebruik bij kinderen met een achterstand op technisch lezen of spelling. Deze training is ook uitermate geschikt voor kinderen met dyslexie. De methode is gericht op het aanleren van technisch lezen of het aanleren van de spellingregels.
 
Elk blokje stelt een letter voor. De klank bepaalt de kleur van het blokje. Met behulp van deze klankblokken kan een woord worden samengesteld. Doordat de structuur van de woorden zo goed zichtbaar wordt, kan het toepassen van de basisregels op een eenvoudige en overzichtelijke manier geoefend worden. 
 
De training van het lezen gaat gelijk op met de spelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde kleurcode als bij de spelling. Met behulp van fluorstiften kunnen de verschillende soorten klanken in het woord gemarkeerd worden. Hierdoor wordt de klank- en lettergreepstructuur van de woorden duidelijk zichtbaar. Het gaat dus niet alleen om het opvullen van hiaten in de taalkennis, maar om het aanbrengen van een systeem waarin alles onderling samenhangt. Hierdoor is het niet meer nodig om de schrijfwijze van woorden van buiten te leren. Zelfs onbekende woorden kunnen correct worden geschreven en gelezen.
 
 
 
fenlmethode
fenlmethode