U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hulp bij leren

 

Het is erg vervelend wanneer uw kind niet tot leren komt. Vaak wordt er ingezet op meer van hetzelfde en kan het resultaat zijn dat uw kind afhaakt bij leren. Dit resultaat wil natuurlijk niemand. Ouders niet maar school ook niet. Bij leercoach Martje gaan we samen opzoek naar de manier waarop uw kind wel tot leren komt. 

 

  • Wanneer uw kind achterloopt in de leerstof kunnen Bijlessen helpen. Allereerst gaan we samen aan de slag met de leerbehoefte. Soms moet er eerst de focus liggen op het inhoudelijke zodat kinderen daarna de ruimte krijgen om leerstrategieën eigen te maken. Bij andere kinderen zijn het niet de sommen of spellingsregels die in de weg zitten maar de gedachten iets niet te kunnen. Geen rekenknobbel hebben of denken dat hard werken een teken is dat je het toch niet kan. Voor deze kinderen is de training mindset een aanrader. 

 

  • Wanneer uw kind met het vermenigvuldigen van grote sommen vastloopt kan het zijn dat de tafels nog niet voldoende zijn geautomatiseerd of gememoriseerd. Hierbij kan een Rekenbootcamp helpen om de tafels weer op een leuke en actieve manier aan te bieden. 

 

  • Is uw kind onzeker over spelling of vindt het spelling niet leuk? Misschien is de Spellingbootcamp dan wat voor uw zoon of dochter. Bij de spelling bootcamp gaan we op een actieve manier aan de slag met spelling. Dit doen we individueel of in kleine groepjes. Hierbij richten we ons op één categorie. Uw kind leert verschillende actieve werkvormen om ook thuis met spelling aan de slag te gaan. 

 

  • Heeft uw zoon of dochter moeite met het aanpakken van het schoolwerk? Te denken aan het huiswerk plannen maar ook op tijd beginnen met het leren voor toetsen. Of heeft uw zoon of dochter geen idee hoe hij/zij lappen tekst kan samenvatten en/of leren? Wellicht is de Ik Leer Leren training dan iets voor uw zoon of dochter. 

 

  • Zit uw zoon of dochter in het examenjaar en kan hij nog wel wat hulp gebruiken? Dan is de Examentraining iets voor hem/haar. Bij de examentraining gaan we niet alleen trainen voor de examens maar ook de vaardigheden zoals plannen, taken overzien, samenvatten en hoofd- en bijzaken onderscheiden staat centraal. Het zou zonde zijn als ze in de vervolgopleiding weer vastlopen.